DİŞ HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Diş İle İlgili Bilinen Yanlışlar.
İmplant Herkese Uygulanamaz. ( Yanlış)
İmplant Uygulaması Herkese Yapılabilmektedir.Bunun İçin Çene Kemiğinde Yeterli Kemik Olması Gerekir. Yeterli Kemik Olmadığı Durumlarda Da Kişinin Kendi Kemik Transferleri Veya Kemik Tozları Kullanılarak Yapılır.
İmplantı Benim Vücudum Kabul Etmez. ( Yanlış)
Dental İmplantlar Titanium Denilen Bir Materyalden Oluşmaktadır Ve Bu Materyalde Doku Reddi Mümkün Değildir. Dental İmplantlarda Başarı Oranı % 95- % 100 Aralığında Değişmektedir.
Benim Tedavim Esnasında ,Dişim Uyuşmuyor.( Yanlış)
Dişte Herhangi Bir Akut Enfeksiyon Yok İse Doğru Anestezi Tekniği Uygulandığında Tüm Dişler Uyuşur.
Ortodontik Tedavi Sırasında Dişlerde Çürük Oluşur.. ( Yanlış)
Ortodontik Tedavi Esnasında Dişler Üzerine Yapıştırılan Braketler, Daha Fazla Besin Artığının Dişlerin Üzerine Yapışmasını Sağlar. Bu Nedenle Daha Fazla Ve Daha Özenli Diş Fırçalamak, Ortodontik Arayüz Fırçaları Kullanmak Ve Bakteri Plağına Etkili Bir Ağız Gargarası İle Ağız Bakımının Üçüncü Adımını Da Tamamlamanız Gerekmektedir. Kanama Varsa Mutlaka Hekime Başvurulmalı Ve Bu Üçlü Bakım Sürecine Bir An Önce Başlamalıdır
Dişleri Fırçalarken Diş Fırçasını Önce Musluk Altında Islatmak Gerekir. ( Yanlış)
Dişler Kesinlikle Fırça Musluk Altında Islatılmadan Kuru Olarak Fırçalanmalıdır.
Diş İpi Kullanmak Dişetlerine Zarar Verir. ( Yanlış)
Dişler Arası Bölgenin Temizlenebilmesi Ve Bu Bölgelerin Çürükten Korunabilmesi Ancak Diş İpi Kullanımıyla Mümkündür. Tam Bir Diş Temizliği İçin Dişleri Sadece Fırçalamak Yeterli Olmaz; Mutlaka Diş İpi Kullanmak Gerekir. Ayrıca Dişeti Sağlığı Açısından Da Diş İpi Kullanımı Çok Yararlıdır.
Hamilelik Döneminde Diş Tedavisi Yapılamaz. ( Yanlış)
Hamileliğin Her Döneminde Acil Diş Tedavileri, Kadın Doğum Uzmanının Onaylaması Durumunda Yapılabilir. Hamilelik Döneminde Özellikle 3-6 Aylık Dönemde Diş Tedavileri Yapılabilir Ve Bu Aylar Diş Tedavileri İçin En Güvenli Aylardır.
Çocuklarda Süt Dişleri Ağrıdığı Zaman, Nasıl Olsa Değişeceğinden Herhangi Bir Tedavi Yapılmasına Gerek Yoktur; Çekilmelidir. ( Yanlış)
Süt Dişlerinin Her Biri Belirli Yaşlarda Değişir. Bu Yaştan Önce Çekilmesinin De Çürük Olarak Bırakılmasının Da Çocukların Hem Ağız Ve Diş Sağlıkları Üzerinde Hem De Genel Sağlıkları Üzerinde Çok Büyük Olumsuz Etkileri Vardır. Bu Nedenle Tüm Süt Dişleri Tedavi Edilmeli Ve Değişim Zamanına Kadar Ağızda Kalmaları Sağlanmalıdır.
Ağız Kokusu Herkeste Olur Ve Geçmez. ( Yanlış)
Kötü Kokunun Başlıca Nedenleri; Sindirim Sistemi Rahatsızları Ve Ağız-Diş Rahatsızlıklarıdır. Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları İçin Doktora Gidilmeli. Ağız Ve Diş Rahatsızlıklarının Nedeni Çürük Diş Ve Diş Eti Enfeksiyonu Olduğu İçin Diş Hekimine Görünmeli. Bu Arada Diş Fırçası, Diş İpi Ve Gargara İle Etkin Bir Bakım Da Sağlanmalı.
Diş Taşı Temizliği, Dişlere Zarar Verir. ( Yanlış)
Diştaşı Temizliği Zararlı Değildir. Doğru Uygulandığında Mineyi Zedelemez. Çünkü İşlem Sırasında Diş Dokusu Değil, Diş Yüzeyine Ait Olmayan Oluşumlar (Plak, Taş) Uzaklaştırılır. Sağlıklı Bireylerin Bile 6 Ayda Bir Kontrolü Önerilir.
Diş Ağrı Olduğunda Dişe Aspirin, Tütün, Kolonya, Rakı Ve Tuz Koymak Ağrıyı Keser. ( Yanlış)
Alkol Ve Alkol İçerikli Maddelerin Diş Ve Diş Eti Bölgesine Uygulanması, Diş Etlerinde Alkol-Aspirin Yanığı Denilen Komplikasyonlara Neden Olur. Dişlerin Üzerine Uygulanan Tütün, Tuz Gibi Maddelerin De Ağrı Kesici Özellikleri Yoktur. Ağrı, Ancak Mevcut Sorun Giderildiğinde Ortadan Kalkar.
Leave a reply